T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
14.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda İki Ödülün Sahibi DPÜ İç Mimarlık Bölümü Oldu Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri’nin organizatörlüğü ile düzenlenen 14.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iç Mimarlık 4.sınıf öğrencilerinden Beyza Şenözü “Ön Lisans-Lisans Öğrenci” kategorisi “Ev Mobilyaları” alanında “Connect” isimli tasarımı ile Ersa ALTIN Ödülü’nü, aynı kategoride yarışan Muhammed Ali DÜZGÜN ise “Gabister” isimli tasarımı ile Mikodam Altın Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır. 1048 tasarım başvurusu yapılan yarışmada iki ödülün sahibi olan öğrencilerimizi ve çalışmalarının her adımında onları yönlendirerek destek veren Dr. Öğr. Üyesi Merve Karaoğlu CAN’ı özverili çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Üçüncü Mezunlarını Verdi Mezuniyet töreninde ebediyete intikal eden Şehitlerimiz ve Türk Büyükleri anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından öğrencilerimize belgeleri sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve değerli eşlerinin katılımıyla gerçekleşen tören ile takdim edildi.Sayın Rektörümüz ve değerli eşleri, Fakültemizin değerli akademisyenleri, sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli ailelerinin katılımıyla oldukça renkli geçen törende öğrencilerimizden Gahraman Mustafayev Azeri-Türk Halk Müziği, Göktan Sevindik, Bengü Özsoy, Cemre Seriner ve Mahir Topaloğlu ise Türk Hafif Müziği konseri verdiler.
"İleri Dönüşüm" Sergisi Düzenlendi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin Deneysel Tasarım dersi kapsamında Dr.Öğr.Üyesi Merve Karaoğlu Can ve Dr.Öğr.Üyesi Merve Buldaç yürütücülüğünde hazırladıkları tasarımlar sergilendi. Ahmet Yakupoğlu Amfisi Fuaye Alanı'nda gerçekleştirilen "İleri Dönüşüm" isimli sergi etkinliğinin 04.06.2024 tarihli açılış törenine Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Eray Şahbaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Eren Evin Kılıçkaya, Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif Gök ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhterem Koç, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nazik Çelik Yılmaz başta olmak üzere akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. Prof. Dr. Osman Şan yaptığı etkinlik açılışı konuşmasında sürdürülebilir bir geleceğin inşa edilmesi bakımından hayati önem taşıyan atıkların değerlendirilmesi ve yeniden kullanılması konularının fakülte bünyesinde yapılan çalışmalarda ele alınmasından, böylece toplumsal farkındalığın arttırılmasından son derece mutlu olduğunu belirtti.
İç Mimarlık Öğrencileri İle İstanbul Gezisi Düzenlendi İç Mimarlık bölümü öğrencilerinden 44 kişilik bir ekip Dr. Öğr. Üyesi Merve Karaoğlu Can rehberliğinde RPBW Renzo Piano Building Workshop tarafından tasarlanan İstanbul Modern Sanat Müzesi ile EAA-Emre Arolat Architecture tarafından tasarlanan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ni ziyaret ettiler. 21 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen günübirlik gezide çağdaş müze yapılarının İstanbul’daki en önemli temsilcilerinden ikisini deneyimleme fırsatı geleceğin iç mimarları olan öğrencilerimizin entelektüel bilgi birikimlerine katkı sağlamıştır.
Fakültemiz Öğrencileri İle "Sağlık ve Bulaşıcı Hastalıklar" Konulu Seminer Düzenlendi Fakültemiz öğrencileri ile "Sağlık ve Bulaşıcı Hastalıklar" konulu seminer düzenlenmiştir. Öğrencilerimize değerli bilgiler sunan Uzman Psikolog Eren Tuncay‘a, Hemşire Neslihan Göçmez'e ve Hemşire Gülşah Saçmacılar'a teşekkür ederiz.
Fakültemiz Öğrencileri TÜBİTAK’tan 2209-A Araştırma Projeleri Kapsamında Destek Almaya Hak Kazandı TÜBİTAK, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nın 2023/2 dönemi kapsamında danışmanlığını Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muhterem KOÇ’un yürüttüğü ve Fakültemiz öğrencilerinin yer aldığı “İnce Mermerin İç Mekân Uygulamalarında Kullanımının Araştırılması” ve “Keçenin İç Mekan Tasarımlarında Kullanımının Araştırılması ve Yaygınlaştırılması” projeleri desteklenmeye hak kazanmıştır. Projelerde görev alan öğrencilerimizi ve öğretim üyemizi tebrik ediyor, projelerinde başarılar diliyoruz. TÜBİTAK 2209-A programı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan önlisans ve lisans öğrencisinin/öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı giderleri için destek sağlamaktadır. Detaylı bilgi ve başvuru koşulları için TIKLAYINIZ .
Fakültemiz Öğrencileri İle Teknik Gezi Düzenelendi Fakültemiz öğrencileri ile “Tasarım Stüdyosu VI” dersi kapsamında, dersi yürüten Dr. Öğr. Üyesi Merve Buldaç sorumluluğunda Bursa Gemlik ilçesi Umurbey mahallesine bir gezi düzenlenmiştir. Geleneksel Türk Ev dokusunun ve kültürünün hâkim olduğu bu tarihi yapılı çevrede öğrencilerimiz önemli bir farkındalık ve tecrübe edinmişlerdir.
Fakültemizde “Bağımlılıkla Mücadele” konulu etkinlik düzenlendi. Yeşilay Kütahya Şubesi tarafından görevlendirilen konuşmacı Şeyma NURDOĞAN DAKESOĞLU fakültemiz öğrencilerine bağımlılıkla mücadele ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Değerli bilgilerin paylaşıldığı sunumun ardından dekanımız Prof. Dr. Osman ŞAN, Yeşilay Kütahya Şubesi temsilcisi Şeyma NURDOĞAN DAKESOĞLU'na teşekkür belgelerini takdim etti.
İç Mimarlık Öğrencilerine Thermowood Ahşap Malzemeleri Tanıtıldı Türkiye’nin en büyük Thermowood üreticisi Novawood firması Ege Bölge Sorumlusu Mustafa İLHAN tarafından “Mimaride Ahşap Malzemelerin Kullanımı” konulu seminer düzenlendi. Thermowood malzemesinin tanıtıldığı seminere İç mimarlık öğrencileri yüksek oranda katılım gösterdi. Seminerde Thermowood ahşap malzemelerin avantajlarından, kullanım yerlerinden ve uygulama örneklerinden bahsedildi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Mustafa Bey, yakın tarihte ürünlerin uygulamasının gerçekleştirileceği bir etkinlik sözü de verdi. Seminer sonunda Novawood firması Ege Bölge Sorumlusu Mustafa İLHAN'a Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Osman ŞAN tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Ng Kütahya Seramik Fabrikasına Teknik Gezi Düzenlendi Mimarlık fakültesi İç Mimarlık öğrencileri NG Kütahya Seramik fabrikasına teknik gezi düzenledi. İç Mimarlık Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Muhterem KOÇ danışmanlığında katıldıkları gezide NG 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Fabrikasını, NG 29 Ekim Seramik fabrikasını, Kütahya Porselen satış mağazasını ve NG Müzesini de ziyaret ettiler. NG Kütahya Seramik Kurumsal İletişim Sorumlusu Şevket TUNÇ eşliğinde işletmeleri gezen öğrencilere, Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Ahmet ÖZGEN tarafından karo üretim süreçleri hakkında bilgi verildi. İç mimarlık öğrencileri karo üretim süreçleri ve ürün çeşitlerini yerinde inceleme fırsatı bulmuş oldular.
RİTÜEL VE RUTİNLERDEN ROTA VE RİTİMLERE SERGİSİ, 30 Kasım 2023 Perşembe günü saat 15.00’da Üniversitemiz Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, İdari Kat, Fuaye Salonu‘nda açılmıştır. Sergi, 08.12.2023 Cuma akşamına kadar ziyaret edilebilir. Etkinlik, Üniversitemiz tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’"nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Evrim Koç’un üstlendiği “Ritüel ve Rutinlerden Rota ve Ritimlere - Sürdürülebilir Miras Markalaşması Yolunda Çok Katmanlı ve Çok Yönlü Bir Tarihi Kırsal Peyzajı, Toplumda ve Mekânda Keşfetmek ve Tasarlamak: Ayazini (Afyonkarahisar)” isimli proje kapsamında gerçekleştirilmektedir. Ritüel ve Rutinlerden Rota ve Ritimlere Sergisi kapsamında, mekâna ve topluma ilişkin proje ürünleri görülebilecektir.
Yüksek Mimar Rahmi Dede ile “Geçmişi Okumak” Üzerine Söyleşi düzenlendi. Restitüsyon (dün), Rölöve (bugün) ve Restorasyon (yarından önceki gün) kavramları üzerinden tarihi yapı çözümlemesine, tarihin izlerinin koruması/gelecek nesillere aktarılmasına ve en önemlisi de kültürel mirasın korunmasına yönelik bir farkındalık yaratmak ve tasarımcı genç nesillere konunun önemini vurgulamak açısından, İç Mimarlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Merve BULDAÇ’ın yürüttüğü “Rölöve ve Restorasyon” dersi kapsamında 27.10.2023 tarihinde Yüksek Mimar Rahmi DEDE ile “Geçmişi Okumak” üzerine keyifli ve verimli bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fakültemize ziyarette bulundu. Fakültemizin akademik ve idari personelimizle buluşan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yaptığı konuşmalarda üniversitenin yönetimine ilişkin temel ilkelerini akademik, sanatsal ve sportif üretim, eğitim öğretime katkı, üniversite paydaşlarına katkı, toplumu aydınlatma ve eğitimci kimliği dışındaki aidiyetleri üniversite kapısının dışarısında bırakma olarak sıraladıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti: Üniversitemizdeki akademik üretimi artırmak yetmez. Bu üretimin kaliteli olması bizim için çok önemli. Akademik ve idari personelimiz görevlerini en güncel bilgilerle yapacak. Öğrencilerimiz artık teknolojiyi iyi kullanıyorlar ve çok donanımlılar. Onların beklentilerini de dikkate alarak eğitim öğretim faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Üniversite içinde akademik üretim ve öğrencilerimize eğitim sunmak da yeterli değil. Başta kamu kurumları olmak üzere görev alanımız özelinde aranan akademisyen olacak, bilgimizle paydaşlarımıza katkı sunacağız. Bunu da yeterli görmeyeceğiz. Şehrimizi ve milletimizi aydınlatacağız. İnsanları bilgimizle, temsil ettiğimiz Kütahya Dumlupınar Üniversitesi markasına yakışır biçimde aydınlatacağız. Tüm bunları yaparken de eğitimci kimliğinizin önüne hiçbir kimliğimizi koymayacak, kimseye karşı bir ayrım gözetmeyeceğiz. Akademik personelimiz kadar idari personelimiz de olmazsa olmazımız. Hepimiz aynı saatin dişlileri gibiyiz. Birimiz eksik olursa işlerimiz aksar. Yaptığımız işlerde yasa ve yönetmelikler kılavuzumuz olacak. İşimizi sınırımızı koruyan Mehmetçiğimiz kadar titiz yapacağız. Onlar vatan sınırlarının güvenliği gibi kutsal bir görevi yürütüyorlar. Ancak unutmayalım ki, o askerlerin kardeşlerini, çocuklarını eğitmek, onları hayata hazırlamak da kutsal bir görev.
Güncel duyuru bulunmamaktadır.
01 Kasım 2024, Cuma - 248 defa okundu.
04 Kasım 2024, Pazartesi - 138 defa okundu.
05 Kasım 2024, Salı - 67 defa okundu.
31 Ekim 2024, Perşembe - 156 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Rümeysa Demir, Uğur Doğan ve Dr. Tunç Erdal Akdur’un konuşmacı olarak katıldığı Scentix STEM Eğitim Semineri düzenlendi.
30 Ekim 2024, Çarşamba - 371 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde University of London Goldsmith College öğretim elemanı Dr. Kenan Aksu’nun konuşmacı olduğu konferansta, Brexit sonrasında Birleşik Krallık, AB ve Türkiye ilişkileri ele alındı.
29 Ekim 2024, Salı - 598 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen resmî törenlere ve etkinliklere katıldı.
27 Ekim 2024, Pazar - 110 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu tarafından düzenlenen ve 48 saat sürecek 3. Kütahya Game Jam etkinliği Bedesten’de başladı.
25 Ekim 2024, Cuma - 376 defa okundu.
DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda Yazar ve Emekli Topçu Asb. Kd. Bçvş. Süleyman Duman’ın konuşmacı olarak katıldığı Kurtuluşa Giden Yolda Tavşanlı başlıklı konferans düzenlendi.
25 Ekim 2024, Cuma - 464 defa okundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Ankara Milletvekili ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uzmanı Dr. Ömer İleri’nin konuşmacı olarak katıldığı ve teknoloji ile mühendisliğin ele alındığı konferans düzenlendi.